Resolution

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdbo9iGXDu1qjv482o1_500.jpg

  Assalamualaikum peeps ! A-yo haw are you doing ?//bajet. Sebelum Ikha start merapu meraban tak hengat dunia , Ikha nak buat satu pengumuman . Pengumumannya ialah , mulai dari hari ni , Ikha akan bahasakan diri Ikha atau Aku waktu tulis entri . Paham dok ? So , lepas ni kalau nampak Ikha guna Aku waktu tulis entry janganlah cakap ''Ayoyo tak tahu . Cakap aku . Nanti kena kejar dengan hantu paku ''  =..='' Is that clear ? Baguih baguih . Dalam entry ni , Ikha akan guna Aku . Sebab entry ni ala - ala biography gitu . >.<

   Memandangkan 2012 akan menjauhkan diri daripada kita buat selamanya , aku telah pun berazam untuk berubah menjadi manusia yang lebih sopan , rajin  dan peramah . Aku sebenarnya tak dak mood nak update entry , tapi lepas tengok gambar JunHara terus mood aku yang terpelanting ke Afrika Selatan nun jauh sana kembali . Aku harap aku dapat melaksanakan azam ini dengan baik .//ayat tak boleh cut into two .

  •  Sopan
Sopan adalah azam aku yang pertama . Kenapa aku nak jadi sopan sedangkan aku dah memang sopan mengalahkan wanita melayu terakhir . Apa ! Aku tak sopan macam wanita melayu terakhir ? Sampai hati dirimu mengatakan begitu kepada diri dahku // cehh ayatt .
Aku bukannya tak sopan sampai lalu depan orang tua pun main langgar ja . Tidak . Aku sebenarnya berazam untuk menjadi sopangggg di rumah . Aku kalau dekat depan tetamu meme la sopan . Tapi kalau kat rumah . Karam singh walia tengok , terus tak reti pantun dah . Dekat rumah kalau aku tengok TV , tak sah kalau aku tank duduk kangkang macam ahli sumo .  Parents aku tegur berjuta kali dah . Tapi aku tak boleh nak ubah jugak . Aku pun tak tau kenapa . Aku rasa faktor yang menyebabkan aku mempunyai sikit ciri kelakian ialah aku terpengaruh dengan game Prototype yang tak logik lansung tu kot . Haihhh .


  • Rajin 
Yang ni aku tak boleh nak kata apa . Telah terbukti seratus peratus plus pkus aku memang pemalas . Tengoklah blog ni . 3 bulan sekali update . Haihhhh . Kalau kat rumah pulak , semua house chores aku hempuk kat abang aku . Kalau mak Junhyung tegon ni , tak jadi nak ambik jadi menantu kedua . =..='' Aku kena jugak jugak berubah jadi rajin demi masa depan negara , bangsa dan keluarga . 


  • Peramah 
Aku memang teramat sangat tak ramah dengan orang . Aku akan banyak cakap bila aku duduk dengan orang yang aku kenal . Kalau dengan orang tak kenal . Aku senyum ja kerjanya . Kadang-kadang creepy jugak senyuman aku tu . Bila tak peramah mula la orang cakap sombong lah , bongkak lah itu lah ini lah . Seriously , aku memang tak reti nak start conversation . Mesej pun macam tu .

  Aku really really really really hope aku boleh laksanakn azam ni dengan baik cemerlang terbilang juga gemilang . Banyak lagi azam aku sebenarnya , tapi yang tiga ni yang main . LOL . Ok bye . Share la resolution korang kat comment section below :3

Thankk You//BOW




3 comments:

Park AdCd said...

yo ! bagusnya azam awak taun nie Ikha . Thunder pulak this year ingat nak melaksanakan PBS jea . Dan menjadi isteri angkat Cheondung yang baikk lagi penyayang :))

Park AdCd said...

Thunder ingat nak jadikk isteri yang baikk kepada suami angkat terchinta --> Cheondung ^^

Suka sangat entry yang satu niehh !

Ikha said...

Alaaaaaaaaaaaa , kenapa nak jadi isteri angkat ja ?